ES mājā notiks starpdisciplināra un starptautiska konference “Francijas garša: gastronomija un kultūra”
24.–25. martā ES Māja, Aspazijas bulvāris 28 notiks starpdisciplināra un starptautiska konference “Francijas garša: gastronomija un kultūra”.
Gastronomija kā nacionālās kultūras identitātes sastāvdaļa sniedz nozīmju tīklojumu, kas vienlaikus atklāj gan baudītmākslu, gan dzīvesmākslu. Starptautiski izslavētā izsmalcinātu garšu zeme Francija sniedz lielisku iespēju refleksijai par kultūras ceļiem un transfēriem viņpus tās robežām.
Konferences referenti pievērsīsies garšai un gaumei kā gastronomiskas un kultūras citādības recepcijai un novērtējumam, pētīs gastronomiju kā nacionālās kultūras identitātes sastāvdaļu un analizēs tās vietu un nozīmi literatūrā, teātrī un mākslās.
Starptautisko konferenci rīko Latvijas Kultūras akadēmija, Ruānas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Publikāciju un interpretācijas pētniecības centrs un Francijas institūts Latvijā ar Eiropas Ēdiena vēstures un kultūru institūta atbalstu.